Regional busdrift

11. august 2017

Spareplanerne på busdriften skal tages af bordet – vi har brug for en timeout og en ny start

 Jeg glæder over, at den socialdemokratiske næstformand i regionsrådet nu har ændret synspunkt og går i rette med sin partikollega Bent Hansen’s spareplan på de regionale busruter.

Jeg har gennem den seneste uge, som borgmester og næstformand i kommunernes regionale forening KKR, med en række af mine borgmesterkolleger drøftet muligheden og opbakning med til et forslag om timeout, hvor spareplanen tages af bordet. Jeg har en klar fornemmelse af, at en timeout vil blive hilst velkommen i kommunerne.

Vi skal bruge det kommende år på at udarbejde en gennemarbejdet model/strategi for hvorledes, vi sikrer borgernes mulighed for kollektiv transport på tværs af hele regionen.

Vi har i de seneste 10 år ikke arbejdet med en samlet strategi for området. Modellen for planlægningen af den regionale kollektive trafik har faktisk været alles kamp mod alle (kommunerne imellem og i forhold til regionen) til ugunst for et sammenhængende kollektivt trafiktilbud til borgerne. Regionsformanden har søgt løsninger ved forhandlinger med borgmestrene/kommunerne enkeltvis – borgerne holder sig som bekendt ikke inden for kommunegrænserne, der er brug for sammenhæng.

Vi har kort og godt brug for en ny start. 

Med venlig hilsen
Carsten Kissmeyer